Horká linka
569 430 384

Pudingové tartaletky

Pudingové tartaletky

Mana nebeská... 

 

 

 

60 minut

Nakupte u nás ingredience: Bio vanilkový puding bez lepku 40 g, Bio citronový cukr 20g,

    Korpus:

    • 300g hladké mouky,
    • 2 žloutky,
    • 150g másla,
    • 50g cukru,
    • 1 BIO citronový cukr Amylon.

     

    Náplň

    • 350 ml mléka,
    • 40 g cukru,
    • 1 BIO vanilkový puding bez lepku Amylon,
    • 10 – 20 g másla,
    • Čerstvé maliny na ozdobu.

Chcete přidat svůj oblibený recept?

  1. V míse vyšleháme máslo, cukr a BIO citronový cukr. Poté přidáme žloutky , mouku a zamícháme. Vypracujeme hladké těsto. Poté ho zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho cca hodinu odležet v lednici.
  2. Těsto vyndáme z lednice a vyválíme zhruba na 0,5 cm plát. Z těsta vykrajujeme o něco větší kolečka, než jsou formičky na tartaletky. Formičky vymažeme máslem, do nich vložíme těsto a vymačkáme až k hornímu okraji. Dno tartaletek propícháme vidličkou a pečeme na 170 °C cca 15 – 20 minut.
  3. Po upečení necháme korpusy mírně vychladnout a poté opatrně vyklopíme.
  4. Mezitím si připravíme náplň. Uvaříme hustý puding z mléka, cukru a BIO vanilkového pudingu. Po uvaření ho necháme za stálého míchání vychladnout a poté mixérem zašleháme 10 – 20 g másla. Krémem plníme jednotlivé tartaletky.
  5. Ozdobíme čerstvým ovocem a necháme cca hodinu odležet v ledničce.