Mramorová bábovka z pudingu

Výborná bábovka bez mouky, jen z pudingového prášku potěší každého fanouška bábovek.

jednoduchésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka rozmixujeme s cukry do pěny.
  2. Postupně přiléváme olej.
  3. Hmotu rozdělíme do dvou misek, do jedné dáme o trochu více těsta a přisypeme 3 vanilkové pudingy, do druhé 2 čokoládové pudingy. Do obou misek rozdělíme Bio kypřicí prášek do pečiva. Vyšleháme nejprve vanilkové a potom čokoládové těsto, které můžeme ochutit rumem.
  4. Bábovkovou formu vymažeme máslem nebo olejem a vysypeme hrubou moukou.
  5. Do připravené formy lijeme souběžně obě těsta. Pokud máme doma ještě jednoho pomocníka poprosíme ho, aby nám pomalu otáčel s formou, tím dosáhneme krásného točitého vzorování bábovky. 
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Uděláme zkoušku špejlí – když už se na ni po zapíchnutí těsto nelepí, je hotová.