Dýňové lívance

Lívanečky lehounké a velmi chutné, vhodné pro návštěvy i svačinku.

20 minutstředně těžkésladké

Suroviny


Lívance:

polohrubá mouka200 g
BIO Skořicový cukr Amylon1 sáček
BIO Kypřicí prášek bez fosfástů Amylon1 lžička
sůlšpetka
dýňové pyré250 g
mléko300 ml
bílý jogurt2 lžíce
vejce, bílky a žloutky zvlášť3
rozpuštěné máslo60 g
olej nebo ghí smažení
javorový sirup, zakysaná smetana, ovoce na ozdobu

Dýňové pyré:

menší dýně hokaido1
máslo1 lžíce
sůlšpetka

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Dýni umyjeme a nakrájíme na kostky velké cca 3 cm. V hrnci rozpustíme lžíci másla, přidáme dýni, podlijeme asi 50 ml vody a za občasného míchání dusíme pod pokličkou 15–20 min. Rozvařenou dýni rozmixujeme na pyré.
  2. V jedné míse smícháme mouku, skořici, prášek do pečiva, cukr a sůl.
  3. V další míse smícháme dýňové pyré, mléko, máslo, jogurt a žloutky.
  4. Obě těsta nakonec spojíme dohromady a pomalu přimícháme ušlehaný sníh.
  5. Z těsta tvoříme malé lívanečky a na rozpáleném oleji je smažíme po obou stranách dozlatova
  6. Ozdobíme ovocem a zakysanou smetanou a přelijeme javorovým sirupem.