Borůvkový džem

Sladká a ovocná pochoutka, kterou si můžete připravit doma snadno a rychle. Borůvky jsou plné antioxidantů a dalších prospěšných látek, takže tento džem může být zdravou alternativou k běžným sladkostem.

snadnésladké

Suroviny


borůvky2 kg
třtinový cukr500 g
citron1
Bio Agar Amylon1 sáček
Připravte si asi 4 čisté sklenice s víčkem o obsahu 350 ml. 

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Borůvky dejte do hrnce a trochu pomačkejte. Přisypte cukr, trochu nastrouhané citronové kůry. Pomalu přiveďte směs k varu. Podle potřeby můžete podlít trochou vody.
  2. Po 15 až 20 minutách přidejte šťávu z jednoho citronu. Promíchejte a vařte dalších 20 minut na mírném ohni. Podle potřeby míchejte
  3. Agar rozmíchejte v trošce vody, přidejte k borůvkám a krátce povařte.
  4. Hotový džem nalijte do skleniček, pevně zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.