Kiwi dort Brčálník od Amylonky

Lahodný a osvěžující kiwi dort, který potěší jak vzhledem, tak chutí.

40 minutobtížnějšísladké

Suroviny


Těsto:

máslové sušenky (pro bezlepkovou variantu mohou být bezlepkové máslové sušenky) 200 g
máslo100 g

Krém:

tvaroh500 g
moučkový cukr150 g
Vanilkový cukr Amylon1 sáček
Bio Agar Amylon 1 sáček
voda500 ml

Želé:

Bio Agar Amylon1 sáček
kiwi1 kg
voda
400 ml

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Sušenky si rozmixujeme v mixéru nebo nadrtíme pod utěrkou válečkem. Jemnou sypkou směs propracujeme s rozehřátým máslem. Drobenku rozložíme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Vrstvu rovnoměrně upěchujeme a dáme ztuhnout do ledničky.
  2. Tvarohový krém: Tvaroh s cukry vymícháme v misce. Do hrnce si nalijeme 500 ml vody a do něj vysypeme celý sáček Bio agaru Amylon. Vaříme dle návodu 3 minuty. Necháme mírně zchladnout. Přidáme 2 lžíce tvarohu a dobře rozmícháme. Směs nalijeme do zbytku tvarohu a opatrně promícháme. Nalijeme na sušenkový koláč. Dáme ztuhnout do ledničky.
  3. Kiwi želé: 1-2 ks kiwi si necháme na ozdobení dortu. Zbylé kiwi oloupeme a rozmixujeme.
  4. Uvaříme si 400ml vody s celým sáčkem Bio agaru Amylon. Směsi spojíme dohromady a opatrně (nejlépe přes lžíci) nalijeme na tvarohovou vrstvu. Dort necháme pár minut zatuhnout v lednici.