Masopustní koblížky

Masopustní koblížky jsou tradičním a chutným tradičním pečivem, které se podává během masopustních oslav.

2 hodinystředně těžkésladké

Suroviny


Těsto:

hladká mouka600 g
mléko250 – 300 ml
cukr2 kostky
kvasnice60 g
žloutky6
cukr80 g
BIO citronový cukr Amylon2 sáčky
rozpuštěné máslo80 g
sůl2 špetky
rum3 lžíce
sůl 
olej na smažení
 

Náplň:

Povidla 
Maková náplň
 

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

recept na masopustní koblížky

  1. Z vlažného mléka, kvasnic a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky, máslo a ostatní suroviny. Necháme v teple vykynout.
  2. Po vykynutí tvoříme přibližně stejně velké kousky, ze kterých prsty vytvoříme placičky.
  3. Na každý kousek dáme povidla nebo mák a těsto zabalíme do koblihy. Necháme ještě chvíli kynout.
  4. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme z obou stran.