Přiskákala k Vám naše NOVINKA Bio AGAR

Připravovali jste někdy smetanový či tvarohový dortík, italskou panna cottu, dort s ovocem v želatině nebo oblíbenou slanou pochoutku v aspiku? A trnuli při tom hrůzou, jestli Vám pokrm do druhého dne opravdu ztuhne?

Máme pro Vás řešení!

Amylon přináší na trh novinku, bezlepkový Agar v Bio kvalitě.

 

Co je Agar?

Agar je přírodní polysacharid s vysokou gelující schopností, vyrábí se z červených mořských řas a je proto vhodný i pro vegany. Plně nahradí živočišnou želatinu. Obsahuje mnoho minerálů např. jód, vápník a železo. Nemá chuť, žádný zápach a je bez kalorií.

Mezi živočišnou želatinou a agarem najdete mnoho rozdílů.

Agar je nutné přivést k varu, stačí povařit 2-3 minuty, aby začal želírovat. Jeho velkou výhodou je, že želíruje už při teplotě 35–40°C. Proto nemusí být následně k tuhnutí odkládán do lednice. Tuhne během pár minut. Agar má oproti želatině vysokou želírovací schopnost a je mnohem pevnější. Pro dosažení co nejvyšší pevnosti Agaru, doporučujeme, aby ve směsi bylo obsaženo víc jak 80% vody. Umožňuje tak vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, jež dobře drží tvar při krájení a báječně se vrství na sebe. Bio agar může rozdílně reagovat v hodně kyselé tekutině. Nástup gelovatění může být pomalejší.

Bio Agar bez lepku se skvěle hodí na přípravu ovocných, smetanových dortů, dezertů, moučníků ale i zeleninových, masových aspiků a k zahuštění džemů.

Vyzkoušejte některý z našich receptů (v sekci Recepty) s  BIO Agarem od Amylonu a podělte se s námi o vaše zážitky na .