Horká linka
569 430 384

Velikonoční matcha vajíčka s vanilkovým krémem

Vyzkoušejte skvělé a neobvyklé velikonoční cukroví. Na ozdobu můžete použít bílou BIO čokoládu, chia semínka nebo plody sušené kustovnice čínské.

50 minut

Nakupte u nás ingredience: Bio vanilkový cukr 8g, Bio kukuřičný škrob 200g, Bio puding matcha s příchutí ananasu bez lepku 40 g,

    Těsto: 200 g celozrnné mouky, 1 sáček BIO matcha pudingu Amylon, 1 žloutek a 1 celé vejce, 40 g třtinového cukru, 130 - 150 g másla. Náplň: 125 ml mléka, 10 g BIO kukuřičného škrobu Amylon, 1 sáček BIO vanilkového cukru Amylon, 60 g másla, 1 žloutek.

Chcete přidat svůj oblibený recept?

  1. Těsto: Na vál nasypeme mouku, cukr a 1 sáček pudingu. Uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Důlek zakryjeme na kousky nakrájeným změklým máslem. Vše zpracujeme v těsto. Necháme 15 minut odpočinout.
  2. Poté těsto rozválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme vajíčka, která pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct.
  3. Pečeme v předehřáté troubě do mírného zrůžovění při teplotě 175 °C asi 10 minut.
  4. Krémová náplň: V troše mléka rozšleháme žloutek, kukuřičný škrob a BIO vanilkový cukr. Zbylé mléko přivedeme k varu a přilijeme připravenou směs. Vaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout.
  5. Máslo si vyšleháme do pěny a postupně přidáváme vychladlou hmotu až dosáhneme hladké krémové konzistence.
  6. Upečená matcha vajíčka slepujeme vanilkovým krémem. Slepená vajíčka můžeme ozdobit bílou čokoládou posypanou Chia semínky nebo sušenými plody kustovnice čínské.