Horká linka
569 430 384

Velikonoční bezlepkové sušenky

Tip Amylonky: do receptu můžete použít jakoukoli variantu Bio pudingu Amylon - velikonoční kuřátka byla připravena z Bio meruňkového pudingu bez lepku a jsou obzvlášť delikátní.

35 minut

Nakupte u nás ingredience:

    3 hrnky pohankové mouky hladké, 1 hrnek třtinového cukru, 250 g másla, 3 žloutky, 1 balení vanilkového cukru, 3 lžíce Bio vanilkového pudingu bez lepku Amylon (cca půl sáčku), 3 lžíce bio čokoládového pudingu bez lepku Amylon (cca půl sáčku), rozpuštěnou čokoládu na zdobení

Chcete přidat svůj oblibený recept?

  1. Vyšleháme máslo a třtinový i vanilkový cukr, vmícháme žloutky. Tuto směs rozdělíme na 2 poloviny, do první vmícháme 1,5 hrnku mouky a 3 lžíce vanilkového pudingu, do druhé 1,5 hrnku mouky a 3 lžíce čokoládového pudingu. Postupně vyhněteme 2 těsta.
  2. Pokud chceme připravit pouze jednu barvu těsta, třeba světlou, směs nerozdělujeme a rovnou přidáme celý objem mouky a 6 lžic pudingu.
  3. Z obou těst vyválíme pruhy, které vrstvíme do válce o průřezu vajíčka, válec zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň 30 minut vychladit v ledničce. Z válce pak nakrájíme plátky cca 0,5 cm silné.
  4. Poklademe na pečícím papírem vyložený plech a dáme péct do trouby předehřáté na 160°C. Pečeme 10 – 15 minut (dozlatova).
  5. Pokud si chceme připravit kuřátka, nebo jiné tvary, těsto je možné také vyválet na tloušťku cca 0,5 cm a z plátu vykrajovat tvary.
  6. Vychladlé sušenky zdobíme rozpuštěnou čokoládou.