Horká linka
569 430 384

Velikonoční muffinová vajíčka

Vyzkoušejte netradiční vajíčka! 

30 minut

Nakupte u nás ingredience: Vanilkový cukr 8 g, Puding s příchutí čokoláda 40 g, Puding čokoládový bez lepku 40g, Bio vanilkový cukr 8g, Bio puding matcha s příchutí ananasu bez lepku 40 g, Bio puding čokoládový bez lepku 40g, Bio kypřicí prášek do pečiva bez lepku 12g,

    • 60 g polohrubé (popř. bezlepkové) mouky 
    • BIO matcha puding s ananasovou příchutí Amylon (popř. BIO čokoládový puding Amylon)
    • 2 vejce od šťastných slepic
    • 40 g povoleného másla (možné nahradit olejem)
    • 50 ml mléka
    • 1/2 sáčku BIO kypřicího prásku do pečiva Amylon - bez lepku, bez fosfátů
    • 1 BIO vanilkový cukr Amylon  + 20 g třtinového cukru (popř. 2 - 4 lžíce agávového sirupu).

Chcete přidat svůj oblibený recept?

  1. Oddělte bílky od žloutků a z bílků ušlehejte tuhý sníh.
  2. Žloutky utřete s cukry do pěny, přidejte máslo, mléko a postupně přimíchejte všechnu mouku s kypřicícm práškem do pečiva a puding.
  3. Na závěr do směsi lehce vmíchejte sníh.
  4. Naplňte formičky, do kterých můžete dle chuti přidat marmeládu, ovoce na plátky, chia semínka nebo oříšky.
  5. Pečte v předehřáté troubě na střední stupeň (cca 175 °C ) po dobu 12 - 15 minut.
  6. Hotová vajíčka můžete ozdobit polevou.