Horká linka
569 430 384

Slaný pizza koláč z tvarohového těsta

Vyzkoušejte naše recepty z tvarohového těsta Amylon.

Příprava do 30 minut

Nakupte u nás ingredience: Tvarohové těsto 5 kg,

    • směs Tvarohové těsto Amylon,
    • voda,
    • tuk (Hera nebo máslo),
    • sůl

    Ingredience náplň:

    • sýr,
    • libovolná uzenina – lze nahradit na plátky nakrájeným tofu nebo tempeh, rajčata, pórek nebo cibule (můžeme přidat olivy, kukuřici apod.),
    • 3-4 vejce,
    • cca 0,4l smetany 30%

Chcete přidat svůj oblibený recept?

  1. Směs na přípravu TVAROHOVÉ TĚSTO Amylon připravíme dle návodu (1kg směsi smícháme s 500ml vody a 400 ml rozpuštěného vychladlého tuku)
  2. Rozdělíme na díly dle velikosti pečícího plechu nebo formy, vyválíme na plát a pomocí válečku přeneseme na mírně vymazanou formu. Okraje těsta začistíme-odřízneme, popř. můžeme přidat. S těstem se velmi dobře pracuje, případné nerovnosti lze velmi snadno „opravit“
  3. Náplň, kterou klademe na těsto, zvolíme libovolně dle chutí strávníků, např.:
  4. 1 - poklademe plátky uzeniny/tofu/tempehu, přidáme na kolečka nakrájený pórek nebo cibuli, olivy, kukuřici, posypeme nastrouhaným sýrem a zalejeme smetanou s rozšlehaným vejcem 2 – těsto pokryjeme čerstvě rozmixovanými rajčaty se špetkou soli, poklademe kousky šunky, posypeme nastrouhaným sýrem, nahoru klademe dostupnou zeleninu – např. plátky rajčat, půlené cherry rajčátka, papriky, opečený lilek apod. 3 – přímo do těsta, nebo do různých náplní lze rovněž přidat koření – bazalku, oregano, tymián, směs na pizzu atd. Docílíme tím velmi dobré, „italské“ chuti 4 - dno koláče poklademe anglickou slaninou, přidáme sekaný mražený špenát zbavený přebytečné vody (krátkým podušením či vyždímáním), dochutíme solí, česnek a cibulí, zalijeme smetanou s rozšlehaným vejcem.
  5. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova cca 25-30 minut.
  6. Dobrou chuť!