Horká linka
569 430 384

Skořicové hvězdičky

Tip Amylonky: skořicové hvězdičky můžete použít jako netradiční vánoční cukroví

40 minut

Nakupte u nás ingredience: Vanilkový cukr 8 g, Skořicový cukr 20 g, Bio vanilkový cukr 8g, Bio skořicový cukr 20g,

    • 400 g listového těsta,
    • 4-5 velkých jablek,
    • skořicový cukr Amylon,
    • vanilkový cukr Amylon,
    • lžička másla,
    • 1 vajíčko na potření těsta

Chcete přidat svůj oblibený recept?

  1. Z rozváleného listového těsta na 2-3 mm si vykrájíme kolečka v průměru cca 7 cm. Kolečka dáme na plechy vyložený pečícím papírem.
  2. Jablka nakrájíme na plátky, ze kterých vykrájíme hvězdičky. Hvězdičky vložíme na rozpálenou pánev, posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem Amylon.
  3. Po chvilce obrátíme a přidáme čajovou lžičku másla. Opět posypeme oběma cukry.
  4. Až bude cukr dostatečně zkaramelizován, hvězdičky vyjmeme z pánve a jednotlivě položíme na připravená kolečka z listového těsta.
  5. Dáme vše zapéct do rozpálené trouby cca na 180 °C.
  6. Po 10 minutách pečení potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dalších 10 minut dozlatova.