Horká linka
569 430 384

Celozrnné perníkové muffiny s povidly

Tento osvědčený a vyzkoušený recept pro Vás připravil tým Amylonu.

12 kusů, 35 minut

Nakupte u nás ingredience: Bio kypřicí prášek do perníku bez lepku 18g, Bio citronový cukr 20g,

    • 1 a ½ hrnku celozrnné hladké pšeničné mouky
    • ½ hrnku celozrnné hladké žitné mouky
    • ¾ hrnku třtinového cukru
    • ½ hrnku slunečnicového oleje
    • 1 hrnek mléka (případně ovesný, rýžový nebo sojový nápoj)
    • 1 balení BIO Citronového cukru Amylon
    • 1 balení Kypřícího prášku do perníku Amylon bez fosfátů
    • Švestková povidla, cca 6 lžic
    • Můžeme přidat lžíci chia semínek

Chcete přidat svůj oblibený recept?

  1. V míse smícháme nejdříve olej s cukrem a citronovým cukrem, přidáme mouku s kypřícím práškem do perníku a přilijeme mléko a mícháme do vytvoření hladkého těsta. Případně můžeme přisypat lžíci chia semínek.
  2. Připravíme si 12 papírových košíčků na muffiny (průměr cca 5 cm), ideálně do muffinové formy a do každé formičky dáme lžíci těsta.
  3. Na první vrstvu těsta klademe čajovou lžičkou povidla – do každého košíčku 1 lžičku.
  4. Na povidla pak dáme druhou lžíci těsta.
  5. Ihned vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme přibližně 25 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí.
  6. Po upečení a vychladnutí můžeme muffiny zdobit čokoládou, nebo cukrovou polevou připravenou z bílku a moučkového cukru.